lördag 2 oktober 2010

Målet

~
kvinnans ord är våran lag
kvinnans mening är våran sanning
kvinnans lycka är vårat mål

hennes tillfredsställelse går före allt
det är bara så det måste va


~+ Kvinnans nöjdhet

Exp, SvD, DN, VGVG, VG, VR

Andra om: , , , , , , , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm..du fascinerar och förbryllar mig.

Steve Lando sa...

tackar:)

förklara gärna förbryllningen, så kanske jag kan förbrylla än mer:)

Anonym sa...

Det är svårt att förklara, och jag vill inte förolämpa dig, men jag kan inte förstå hur det kan finnas en man med den kvinnosynen du har, om det du skriver är från hjärtat vill säga. Det förbryllar och samtidigt fascinerar mig.

Steve Lando sa...

det är ingen fara, jag blir ej förolämpad.

Jag tror inte det är en så underlig kvinnosyn, jag får ofta kommentarer eller mail där andra män framför samma syn som jag har. Så jag tror nog det är fler män än vad du tror, som bär samma syn.

Dessutom finns ju flera gamla religioner som bär samma spår, så det finns inget märkligt över det, snarare tvärtom.

Anonym sa...

Tack för ditt svar. Saken är den att jag ärligt talat, aldrig.. stött på en hetrosexuell man som dyrkat kvinnor, då har männen antingen varit homosexuella eller transexuella.

Jag bara har sett män som är neutrala gentemot kvinnor (som dom flesta är), eller män som hatar oss kvinnor. Och det är förvånande att kvinnodyrkandet skulle ha överlevt, med tanke på vilket hårt grepp kristendomen och andra mer eller mindre kvinno nedvärderande religioner har om våran civilisation.

Men det gör mig tacksam att se att du är ett levande bevis för att det har överlevt, och att det finns andra därute, som känner som du.

Steve Lando sa...

Tack. Fast, kvinnodyrkandet behöver ej överleva som en historisk kontinuerlighet, för att finnas, då det är en syn som infaller sig naturligt hos dem/oss som ej är belarmade utav de kvinnoförnedrade trossystemen, samt då lyssnar till sitt hjärta, sin själ, samt sitt sinne.

(oavsett detta så tycker jag ändå att kvinnodyrkandet överlevt, eller övervintrat, på många håll, eller inbakat i många tänkesätt, ehuru ej i den grad att det fått leva ut i full blomm)

Personligen är jag heterosexuell, och finner det istället besynnerligt varför inte fler heterosexuella män dyrkar kvinnan.

Anonym sa...

Inte så besynnerligt om man tänker på att vi har så starka kristna värderingar, kvinnan ska underställa sig mannen. Då kan dom inte dyrka något som anses svagt i deras ögon.

Sen kanske dom är rädda för att själv verka svaga och undergivna, vem vet.