tisdag 9 oktober 2012

RiskbedömningJesper säger: Hej Linn! Jag är en kille på 35 år och gift sedan 3-4 år tillbaks. Jag har en underbar fru på alla sätt men vi har ett problem. Min fru tycker nämligen att min penis är för liten. Hon tycker hon ska få ha en annan kille som sin älskare som kan tillfredställa henne. Hon menar att jag får ut mina lustar med henne men inte hon med mig och därför så borde det vara okej. Hon säger att hon älskar mig och det bara handlar om det sexuella. Vad finns det för risker om jag låter henne göra det?

Linn Heed säger: Först och främst så tycker jag att du bör fundera över vart du står i det hela. KÄNSLOMÄSSIGT. Visst går det att vara rationell och kanske logisk i sådana här beslut, men det handlar ju faktiskt om dig och dina känslor, och er relation till varandra. Ska ni ha en öppen relation där det är fritt fram att ha sex med andra? Kanske även det ska vara tillåtet för dig i sådant fall? Vad händer med dig när du faktiskt blir så ratad och bortprioriterad sexuellt? Blir du förbannad, uppgiven, ledsen, osäker? När du är lite mer på det klara med vad du vill, så tar du ett RIKTIGT ÄRLIGT ÖPPET SNACK med henne. Beskriv så målande och exakt som du kan, vad du känner och vilka risker som du ser med att ni blandar in andra sexpartners i er relation. Hur det känns att bli dissad och bortvald på grund av att hon är sexuellt otillfredsställd. Kan ni komma till rätta med det här på något annat sätt än att blanda in tredje part? Riskerna som ni tar är stora, framför allt om ni inte pratar igenom det här på ett ärligt och respektfullt sätt. Jag hoppas att ni vågar och kan prata med varandra om det här och att lösningen blir så bra som möjligt, utan att ni behöver känna er besvikna på varandra.


~


Mitt svar:

Hej Jesper:)

Jag håller främst med Lina gällande detta, även om hon verkar ta fasta på eventuella negativa känslor hos dig, andra kan tänkas ta fasta på eventuella negativa känslor från makan. Hursom, det är ypperligt viktigt att ni har en ärlig o öppen resonering gällande denna problematik och att dina, samt hennes, känslomässiga aspekter på ett klart o bra vis kommer fram. Att ni har en öppenhet i frågan, syns ju av självaste frågeställningen, både din, som att hon tagit upp det. För att en relation i längden skall kunna fungera på ett kärleksamt o välfungerande vis är det bäst att ni resonerar fram till vad ni båda vill, önskar, samt finner er till nöjs med. I ett kärleksfyllt förhållande, som du beskriver, så förutsätter jag att båda parter önskar det bästa, för båda parter.

Det är naturligtvis en sanning att fysisk kompatibilitet kan vara viktigt gällande den fysiska tillfredsställelsen, och samtidigt klart framföra att en inkompatibilitet gällande detta, eller som i ert fall, att hon inte alltid blir tillräckligt fysiskt tillfredsställd, inte alls behöver beröra tillfredsställelsen som infinner sig inom de emotionella banorna inom ett förhållande.

Det är heller inte alls förringande av dig som person, då, som jag antyder ovan, det handlar om kompatibiliteten, det är således frågan om din penis storlek, i förhållande till storleken på hennes vagina. Och tvärtom.

Du frågar explicit om vad det finns för risker med att låta henne även bli sexuellt tillfredsställd med andra/annan. Det ter sig givet att du i första laget måste utröna om du blir svartsjuk av detta, då det är denna risken som nog är den största, samt ‘mörkaste’ av de risker du/ni kan få utav detta. Utifrån din frågeskrivelse verkar detta inte vara ett problem du ser. I övrigt finns inga större risker, om ni givetvis sköter det på ett välfungerande vis. Som i alla långvariga relationer så måste man alltid hänfalla till tillit, och då i detta fallet lita till att det är kärleken som är det viktigaste, och hållbaraste.

Däremot finns det en möjlighet att ni båda blir tillfredsställda, både fysiskt som mentalt, i ert förhållande, vari ligger risken i om detta ej sker. Är kanske frågan, man kan ställa sig.

~Inga kommentarer: